Pelle Holmberg

Dagens biografi är väl känd i musikerkretsar, Pelle Holmberg är ett måste att lyssna då han både med sitt egna band Pelle Holmberg Group och hans Jimi Hendrix Tribute band svänger otroligt mycket. Missar du lyssna så är det din förlust 😀

Namn

Pelle Holmberg

Vilket/vilka instrummet spelar du?

Elgitarr är mitt huvudinstrument, men spelar även lite trummor. 

Vilka band har du spelat i och vilket/vilka spelar du i nu?

Just nu så spelar jag i mitt egna instrumentala fusionband PHG, Jimi Hendrix Tribute, massa coverband och tillsammans med Lagaylia Frazier. Har genom åren spelat med massa artister, musikaler etc.

Bästa konsertminne?

Svårt, det är så många. 
När jag blev uppbjuden av Scott Henderson med band på deras clinic på Musikhögskolan i malmö. När Jojje Wadenius har varit med i mitt band och vi gjort turneer. 

Vad blir du inspirerad av?

Min familj som består av fru, 2 döttrar och hund Även såklart goa youtubeklipps eller konserter. Mina bandkompisar inspirerar mig mycket också. 

Och vem vilka har inspirerat dig under åren?

Scott Henderson, Mike Landau, Steve Lukather, Oz Noy, John Scofield m. fl.

Hur arbetar du när du skriver musik?

Har ofta ett riff i huvudet som jag börjar med. Lägger sedan på trummor och bas och jobbar därifrån. 

Har du nått motto?

Hellre korv i handen än mos på foten. 

Vad har du på din bucketlist?

Jag skulle vilja göra en europaturne med mitt band PHG. Samt kompa fler roliga och duktiga artister. 

Vad är du mest stolt över i ditt musikerliv?

Över att ha hamnat med i Ibanezfamiljen, vilket har givit mig många oförglömliga minnen. Spelat på massa gitarrfestivaler tillsammans med världsstjärnor, gjort clinics på Mattias IA Eklunds freak guitar camp. Även att jag är gitarrlärare på musikhögskolan i Malmö där jag själv gick en gång i tiden. 

Vad händer närmst?

Just nu är det ganska lugnt pga coronasituationen. Så nu är det mest öva och skriva nya låtar. Skulle situationen förbättras till hösten så ska jag och PHG göra turneer med Jojje Wadenius och Kalle Moraeus.