Taste

Idén med Taste går tillbaka till 2010 och första skivan såg dagens ljus 2012. 
Visste ni då att det finns ett gammalt klassiskt 70-talsband med Rory Gallagher på gitarr som hette just Taste?

Jag (Felix) kom på namnet i gymnasiet till mitt dåvarande band som även hade låten ”In My Arms” som är med på första plattan. Men som med alla andra band man haft dog det ut, så när jag och Christoffer skulle göra något tillsammans så tog vi namnet Taste och även låten. Jag visste inte om Rory Gallagher, men Christoffer visste om dom, tror jag!

Har ni hört dem idag och vad tycker ni i så fall om dem?
Jag har lyssnat nån liten snutt, men aldrig en hel låt.

2012 kom en ganska oskyldig platta ifrån er med några riktiga toppar och sedan lite ojämnt material. Hur gick tankarna då när ni skrev den där skivan?
Oj, det känns som en evighet sen vi skrev den plattan. Första låten vi gjorde helt tillsammans var ”Our Dreams” och det var väl startskotten för den plattan. Sen hade jag (Felix) en del låtar och Christoffer hade en del låtar. Idag så gillar vi låtarna, men inte produktionen. Men man ska börja nånstans!

Uppföljaren Moral Decay som kom 2018 var ett steg rakt uppåt i alltifrån produktion till låtskrivande. Vad gjorde den största skillnaden i utveckling tror ni?
Christoffers utbildning, arbete i studio och att vi var bättre på våra instrument, det gjorde allt. Vad det gäller låtskrivandet så fokuserade vi mer på texterna denna gången, annars var det bara Introt (On The Run), Alive (Tänkt till Art Nation, men blev ratad), We Are Back och Outrot (More Than Thousand Charades) som var nyskrivna till plattan. Resterande låtar skrevs samtidigt som första plattan. ”My Own Worst Enemy” kom till redan 2010 t.ex.

Felix du har i många år satsat på låtskriveri åt andra. Utanför Taste vilka låtar kan du lyfta fram där du bidragit till andra band?
Främst är det Art Nation. Var med och skrev 4 låtar (All The Way, Don’t Wait For Salvation, One Nation och Kiss Up & Kick Down). Har även jobbat en del med Ulrick Lönnqvist (Code Red) på olika projekt, men inget jag kan prata om just nu, tyvärr.

Snackade med er efter Moral Decay där ni skulle sätta ihop ett band för att komma ut och spela lite med plattan. Först var ni på G sedan blev det inget. Vad hände?
Utåt sett såg det nog ut som att det inte hände så mycket, men i det tystade jobbade vi en del. Vi hade kontakt med lite olika folk och hade en person som var i studion och spelade in med oss. Men efter att den personen tackat nej, så försvann motivationen (ytterligare en gång) och sen har vi varit rätt veliga med vad vi vill (mest jag, Felix)

Nu ser det i alla fall ut att bli åtminstone en show där ni kommer att spela live under Scandirock Melodic till våren. vilka kommer vara med i bandet då?
Ja och detta ser vi fram emot jättemycket! Det kommer vi hålla hemligt ett litet tag till fram över.

Spelningen på Scandirock Melodic är nämnd som en engångsföreteelse. Ingen chans att ni tänker om?
Just nu, nej. Men man ska aldrig säga aldrig! Kommer rätt erbjudande så ställer vi nog upp.

Redan i början av Januari kommer det dessutom nytt material med er den helt fantastiska låten Leave it All Behind. Hur föll valet att spela in denna låt som är inspelad av Art Nation innan?
Vi har pratat om den låten väldigt länge, vi tyckte den var jättebra när vi spelade in den med Art Nation, men den spelades aldrig live och helt plötsligt var den borta från Art Nations Spotify, så då såg vi våran chans. Detta är en låt Christoffer skrev när han pluggade så det är mer Christoffers låt än Art Nations och eftersom båda spelade på original inspelning bestämde vi för att göra den med Taste.

Ni spelade också in er egna version av Don’t Wait for Salvation för som jag förstår det att du Felix tänkte att låten skulle låta annorlunda. Blev den nya versionen som du tänkt ifrån början eller tog den ytterligare ett varv i arret?
Saken var att jag alltid gillade versionen jag och Christoffer gjorde när vi skrev den och har alltid gillat Christoffers sång på den. (Inte för att det är något fel på Alexanders sång). Sen att det blev en akustiskt version var mer att vi ville experimentera och göra låten lite annorlunda. Och jag är jättenöjd med hur den blev!

Blir det något tredje album då?
Det blir det, men först kommer det att komma en överraskning.

Hur ser det ut med låtskrivandet framöver. Några intressant features framöver?
I Taste kommer det nog aldrig bli några features i låtskrivarväg, tyvärr. Där kommer det nog alltid vara vi två som skriver låtar. Men gästsång eller gästspel kan man vänta sig! I övrigt har Christoffer sitt andra band, Six Foot Six, som har gjort klart sin andra platta. Själv har jag några projekt på gång, men det kommer vara hemligt ett litet tag till! 😉