Andy Flash

Det finns mängder av arrangörer där ute. Mängder av folk som precis som jag älskar musik. En utav dessa kallas Andy Flash och har nyligen valt att satsa som arrangör i eget namn även om han tidigare varit med och arrangerat mängder av spelningar. För den som inte vet är du något av en allkonstnär inom musikindustrin. Berätta lite om Andy Flash.

Största intresset och passionen har alltid varit musik sen väldigt unga år på 70-talet började gilla Kiss,Sweet,Thin Lizzy,Alice Cooper,Deep Purple,Rainbow mm.
Kiss posters har funnits på väggarna i de 4 hemmen jag bott i.
Gick på min första rock konsert Saxon + Pretty Maids i Scandinavium 1985. Då hade man redan börjat samla på LP och singlar med favorit banden så öppnades denna värld med att man fick chansen att se det man nästan bara kunnat se på skivomslag och i tidningar innan. Showen, energin och de låtar man spelat luftgitarr till fick man nu se live i verkligheten. Runt omkring 1988 började jag skriva låt texter.
Några av de band jag skrivit till är Zero Nine,Frozen Rain,Revengia och Critical Solution.
Vara crew och hjälpa till när kompisar hade gigs började med runt 87/88. Ett av de första banden var White Line ifrån hemstaden Varberg. Dom kom 2a i Rock SM 1988. Medlemmar i det bandet gick sen vidare till Electric Boys,Vildsvin,Erika mm.
2011-2014 så hjälpte jag till med konserter i Varberg som gick under namnet Rock Plektrum. Massor av otroligt bra grejer dessa år. Pretty Maids 4 år i rad var otroligt coolt. Andra höjdpunkter var U.D.O. + Battle Beast, Treat + H.E.A.T.,Quireboys,Nordic Beast, Snowy Shaw,Amaranthe, W.A.S.P.,Bonafide,Mike Tramp,John & Tone Norum.
2016-2019 så drev jag o bokade band till rockbaren Backstage i Varberg. Band som Art Nation,Eclipse,Quireboys,Hardcore Superstar,Lillasyster,Enuff Z’ Nuff,Dynazty,Shadowquest,White Widdow och många otroligt lovande svenska band som har varit fantastiska band och människor att få vara med en liten bit på deras resa och som jag hoppas vi kommer att träffas igen på.   

Vad fick dig att ta steget att boka via ditt egna etablerade alias?

Den planen har funnits i många år att lägga bokare/arrangör/crew mm tillsammans med det andra som är Andy Flash. Det andra är textförfattare & ”sångare”, Skribent,fotograf,intervjuare och recensent som jag var mer förr på Artrock.se men gör fortfarande lite där och även på min egen hemsida ( www.andyflash.se ) där massor av härliga nördgrejer finns som alla setlistor ifrån den där första konserten 1985 till den senaste.
Rockstjärnedrömmen började på 80-talet när Andy Flash skapades och som textförfattare har det varit skönt ibland att ta steg utanför sej själv när man skriver. Allting behöver inte kännas personligt och ibland coolt att känna sej som Batman eller Alice Cooper när man skriver.
Och ibland är det även gott att kunna kliva ur Andy Flash rollen som är på många timmar om dygnet vecka efter vecka och bara få vara pappa, farfar, polare, fotbollsfan och allt annat som inte har med musik att göra…fast det är väldigt tyst och jobbigt utan musik i bakgrunden alltid 😉

I flera år har det funnits en scen i Varberg för rock och hårdrock. Nu finns det en på Bruket med Flash Events. Vad är Bruket?
Bruket ( http://bruketvarberg.se/) är ett jätte ställe som det finns en magisk potential runt omkring. Det finns 16 bowlingbanor, biljardbord, shufflebord, boule, pingisbord, restaurang, bar, lekland, konferansrum och plats för 2 scener. Det är där jag är anställd för att få igång musiken igen i denna stora byggnad.
Musikquiz varje lördag och en Quiz League är igång nu på 10 torsdagar under våren. Sen kommer årets första konsert i april.
Att man varit en väldigt stor del i Varbergs live scen sedan 2011 och verkligen varit med att sätta tillbaka Varberg på konsertkartan i Sverige har varit en otroligt kul resa som förhoppningsvis bara har börjat.

Vad erbjuder Flash Events?
I nuläget bra musikquiz och bra service till de band som kommer och spelar. Om det är Ozzy eller grannens dotter som gör sitt första gig är ingen skillnad. Alla ska behandlas lika bra. Kvalitet på headline band, på special guests, ljud, ljus och service.
Band och gäster som kommer ska vilja komma tillbaka.

En del av din website presenteras setlists över de band som du varit och kollat på. Jag har själv varit inne och lånat setlists när jag gjort recensioner och jag vet att du fått en del respons kring din site. Vad är det roligaste och kanske märkligaste som hänt kring din sida?
Oj det är ganska många gånger man har varit ute på nätet och sett att folk har lånat setlists mm ifrån min sida och det är jättekul. Det är en grej jag startade med på 80talet som jag nu inte kan sluta med och jag tror sidan fyller 20 år i år och det känns helt otroligt. Väldigt nördigt men det är kul att se tillbaka.
Jobbigast brukar det vara efter 3-4 dagars Sweden Rock festival och 25-30 bands setlists och bilder ska ordnas med 😉

Jag antar att arrangera gig är något av en dröm. Vilken spelning är du mest stolt över att ha bokat hittills?
Att ha varit inblandad med att Pretty Maids har spelat i Varberg 4 gånger är mycket stort. Och ett band jag verkligen hoppas kunna boka igen för dom har varit saknade i vår stad J

Vilken är den bästa spelning du sett?
Som 14-åring att se Scorpions, Ozzy, Def Leppard och Zero Nine på Råsunda 1986 var en helt otrolig kväll.
En annan Monsters Of Rock dag som alltid kommer vara speciell är Castle Donington 1990 med Whitesnake, Aerosmith, Poison, Quireboys och Thunder. Sen efter man nästan sett alla band man vill se minst 1 gång så är det mycket trevligt att kunna konstatera att svenska band som Eclipse, Dynazty, H.E.A.T. och Art Nation är otroligt bra live band och håller världsklass.

Hur ser bokningarna ut för våren?
9 april: Crystal Eyes + We Are The Catalyst + Northgate
25 april: Hardcore Superstar + Temple Balls + Anbaric + Right Out
16 maj: Eclipse + Art Nation + Secret Chapter

Och klart för hösten redan är :
9 okt: Blaze Bayley + Luke Appleton

Varberg är inte den största spelstaden. Kan det vara svårt att få band att nappa på att komma till Varberg?
Nej absolut inte. Varberg är en bra stad. Ligger vid havet. Med lagom avstånd till Göteborg och Halmstad.
Publik vill man ju ha som även kommer utanför Varberg som kan ha lite resa. Så det finns med i planen på konserterna, att de ska börja i bra tid och inte sluta för sent

Finns det någon drömbokning du skulle vilja göra i den kostym Flash Events befinner sig nu?
Richie Sambora vore en cool drömbokning och kanske inte helt omöjlig?
Sen visst Judas Priest unplugged hade med varit något och tro mej man slutar inte drömma, inte ens i min ålder J

Hur ser då framtiden ut för Andy Flash och Flash Events?
Håller på med att få till hösten 2020 på Bruket just nu.
Finns många olika planer med låt texter och inspelningar mm
Hoppas att kunna åka och se på flera kommande konserter och i alla fall någon dag på SRF i sommar mm
Många härliga planer för finns så bara att köra på och hålla tummarna att några av önskningarna går i lås J

 Tackar för pratstunden och hoppas vi ses snart.

Tack för du tog dig tid och lycka till.