Corrosive Sweden

Christer i Corrosive Sweden tog sig tid för rockintervju.se- Bandet ger energi med sin metal, perfekt att träna till eller att slänga på stereon när du lagar mat, städar eller varför inte när du klämmer en bira. Men Corrosive Sweden….

…hur många Corrosive finns det egentligen. Vad kommer sig tillägget Sweden?
Ja du det finns några men vi vet inte hur många. Sweden la vi till just därför, och för att vi är från Sverige då ?

Innan ni släppte senaste skivan Blood and Panic skickade ni runt till olika personer som fick provmixa delar av plattan och likadant när ni skulle slutmastra. Var det många att välja mellan eller kom ni till beslut fort?

För att lösa mixen så skickade vi en låt till ett tiotal personer. På slutet stod det mellan två personer. den ena hade grymt bra sångmix (Erik) och den andra grymt bra gitarrmix. Efter en mixvända till slutade det med att Erik fick till gitarrerna bra och då valde vi honom.Mastern gick till på liknande sätt. Det stod och vägde mellan två men efter lite trixande valde vi Kenny. Vi är grymt nöjd med båda två .

Hur går en sådan process till jag menar vet ni redan från början vilken budget ni har för ett sådant uppdrag?
Nej inte då men nu har vi budgeterat för det mesta. Pengar är den största utmaningen i den här branschen. Många vill ha våra pengar men få vill betala för produkten. Det är en svår ekvation att lösa.

Hur gick sedan processen med att få släppt skivan av ett skivbolag till?Vi skickade vår färdiga produkt till Micke på bolaget och han högg oss direkt. sen rullade det på liksom.

Det känns om ett rejält lyft att ni nu har ett skivbolag i ryggen när man lyssnar på själva produktionen än när ni släppt independent. Har ni kunnat spänna bågen med skivbolaget eller gjorde ni klart skivan först och förhandlade efteråt?
Vi gjorde klart allt själva. Vi spelar in det mesta i Christers egna hemstudio Dark City Sound. Texterna är viktiga och skrivs och analyseras ett antal gånger. Sedan provar vi dem med olika textmelodier i själva låten. En text som inte bara följer gitarrens melodi gör låten mer intressant och levande. Sången spelades in i POL studio i Söderhamn. Den är inspelad i 3-4 olika versioner och sedan har vi valt det vi vill ha vid mixen. Ljudteknikern PO är en grym snubbe som vi känt länge. Det känns naturligt och bra att lägga sången hos honom.

Vilken är den största skillnaden ifrån scen att spela på en klubb framför att spela på exempelvis en festival?
Scenstorleken hahaha. Nä då det är väl inte så stor skillnad. Det är klart att det är häftigt att spela på festivaler där det är mer publik. Men klubbgig ska man inte förringa. Dem kan vara hur grymma som helst också. Vi kör på lika hårt oavsett…

En låt som Angel or a Beast får mig att verkligen gå igång då det händer så mycket i den. Det känns nästan som flera olika låtar. Hur växte den fram?
Det var en av låtarna vi jobbade mest med Inför den här skivan. Christer skriver de flesta grunderna men sen jobbar vi ihop arrangemang osv tillsammans. Så Gjorde vi även med den. Angel or a Beast blev liksom aldrig riktigt färdig nån gång så vi gjorde om den flera gånger. Mycket hände under inspelningen. Dubbla kaggar på vers 2 och många av breakdetaljerna bestämde vi i studion t. ex.

Det är flertalet låtar som ger en lite progressive metal känsla, som Angry Me eller ovan nämnda låt. Har det varit en naturlig utveckling att få bandet fortsätta hårt men ändå variera själva låtarna ännu mer än tidigare?
Den får ni svara på

Solot i Angry Me är riktigt skönt och snyggt. Hur många tagningar behövdes 😀 ?
En tagning hahahaha…… Nä men allvarligt så var det Inte så många tagningar faktiskt. Däremot ligger det en hel del teknikövning bakom andra delen av solot. Jag (Christer) provade hur det lät med 4 olika gitarrer. Jag spelar alltid mina livespelningar med Musicman men alla solon på plattan är inspelad med en humbuckerstrata med floyd rosestall. Jag ville ha en annan karaktär på sololjuden den här gången.

Er musik som för övrigt kräver en del av var och en bör ju ta en del tid för varje individ att sätta sina delar, eller är i samrepade rejält innan inspelningarna börjar?
Vi repar först in dom före inspelning Och sedan finslipar vi efter hur slutresultatet blev. Vi är perfektionister och vill att det ska låta lika live och att allt ska gå att framföra utan backtrack, allt på riktigt.

När en skiva tar form kan den heta en massa olika, låtar kan ha andra texter och titlar. Vad gjorde att albumet fick titeln efter låten Blood and Panic?
Vi gjorde nått så tråkigt som att rösta hahaha. Christer tyckte att skivan skulle heta Angel or a beast men blev nedröstad av de andra. Han är inte ett dugg bitter för det hahaha.

Det verkar som att ni nyss gjort klart med bassist (Magnus Nordin) men vem spelade på skivan?
Det är våran förra basist Lars Grahn som spelar på Blood & Panic och Speed. Resten av låtarna spelar Magnus på. Just nu håller vi basistaudition. Är du sugen att prova? ?

Så live vad använder ni för utrustning då?
Christer kör på Musicman Majesty och JP6 samt en Line 6 HD 500. Synthen är en Roland Juno Stage.Peter spelar på en Gibson Explorer och använder en Line6 HD500X.Daniel spelar på Mapex orion trummor har zildjian och paiste cymbalerJohan kör med en mikrofon ?

Jag läste i en gammal intervju att ni tyckte en av de största utmaningarna var att hitta spelningar. Är det inte läge att skaffa bokningsbolag nu?

Vi har ett managmentbolag (Stageland Managment) som vi precis inlett ett samarbete med. Vi får se vad det leder till. Vi hoppas på en djävulskt massa gig ?

Avslutningsvis får ofta artisten chans att berätta om sina framtidsplaner. Så vad händer närmast?
Vi har några gig till i Sverige i år. I Februari åker vi på en 12 dagars östeuropaturne, bla Ryssland, Polen och Ukraina. Sen tillbaka till Sverige för några spelningar. Vi har även en festivalspelning bokad i Norge i sommar. Sen får vi se vad som dyker upp. Vi är öppen för allt som kommer i våran väg. Någonstans mellan gigen ska vi fortsätta spela in uppföljaren till Blood & Panic. Vi har nio nyskrivna låtar som vi också jobbar på med. Fullt ställ är det här. Men det älskar vi och mer ska det bli..

Tack för ni tog er tid
Men tack själv. Hoppas vi ses på nått rockhak i framtiden ?