Rebel Gel

Jon Grövle heter visionären, sångaren, grundaren och frontmannen i Rebel Gel. Efter en krokig väg till album nummer tre är det nu klart och New Days Dawn ska nu släppas.

Alla känner till Rebel Yell med Billy Idol men det är inte alla som känner till Rebel Gel. Jon berätta för alla vilka är Rebel Gel.

RG håller i nuläget på att bygga upp bandet med nya musiker. Pga dödsfall och sjukdom har vi nu tappat två av våra medlemmar på kort tid. I nuläget är Dennis Nybratt , Peter Horn ( add musician ) Jag i bandet. Jag jobbar med ny bassist , ny gitarist nu i dagarna . Vi kommer vara ett komplett Live-band efter sommaren.

Din son Andreas och du spelade in de två första skivorna som är melodic rock åt det lite tuffare hållet. Håller du båda plattorna lika högt eller tycker du någon av dem sticker ut?

Njaaaa .. Jag håller båda lika högt . Det första för att vi fick så otrolig bra feedback , där albumet på blyga upplagan såldes slut fort. Den andra för att dörrarna öppnades för turne , och de goda recensionerna gjorde allt lite enklare.

Vilka gamla låtar får man absolut inte missa, alltså vilka låtar ska anses som viktigast för Rebel Gels väg fram till dags datum?

Viktigaste låtarna är nog kanske ” Nothing ” ”Tomorrow is another day ” When your gone ” ” Is it a sin ” men svårt att välja

Nu när ni är tillbaka med ny skiva där första singeln släppts som ger en lite 60-talsfeeling med sin staccatokeyboard i början. Lite annorlunda val om vi tittar tillbaka på tidigare plattor.

Valet är kanske lite annorlunda , men på denna skivan bestämde vi att vi inte skulle vara så hårda i valet av vilket fack vi hamnade under. Vi spelade in det vi själva ville utan att ta hänsyn till tidigare material. Men kravet var att vi skulle hålla oss på rock/ hårdrocksidan av pop-rock

Det är du som skriver låtarna men vad jag förstått så spelar du inte direkt något instrument själv men hur går det till när du ska förmedla låtarna till ditt band?

Förmedlingen är nog lite speciell. Tidigare kunde jag köra gitarr och sjunga till , men efter en olycka och handskada i vänster hand , kan jag inte längre spela gitarr, så det blir grundtoner gitarr / piano numera . Jag sjunger alltid in alla låter på telefonen , bearbetar dom och hittar tonart därefter.

Du har beskrivit plattan som väldigt mångsidig, med det jag hört hittills tycker jag att ni utvecklat soundet en hel del. Hur skulle du beskriva nya Rebel Gel?

Nya RG är kanske lite mer publik-vänligt än tidigare. När min son Andreas och jag körde bandet blev det mycket kompromissande i låtarna. Det funkade bra , men nu blir det nog lite mer melodiös-rock och kanske lite mindre riktig hård rock

Ni fick igenom en del förändringar på väg fram till nya skivan bland annat så gick den mycket omtyckta basisten Dennis Forsberg bort i cancer. Blev hans delar kvar på plattan eller vem har lagt basen?

Dennis Bass Forsberg hadde tyvärr liten ork att jobba i studion under sin sjukdomstid. Vi fick köra med stand-in och fixa och trixa så gott vi kunde under rådande omständigheter. Dennis har lagt lite , Kim har lagt lite , samt en additional musician som väljer att vara utanför konceptet.

Vad kommer skivan att heta?

Skivan är klar och titeln är New Days Dawn och släpps på CD 1:a juni och digitalt den 22:a juni.

Vill ni förmedla något speciellt med titeln?

En start på en ny era, ett nytt kapitel.

På väg fram till albumet gjorde ni några livesvängar både genom att öppna för Kee Marchello Band och Joe Lynn Turner vad tog du med för erfarenheter ifrån de gigen?

Erfarenheten av gig med Kee Marcello och Joe Lynn Turner var att bli sedd i samband med större kända stjärnor vilket öppnar många nya dörrar. Man får ögonen på sig av lite flera och en push framåt för oss.

Dennis Nybratt (trummor) är ett känt namn i melodicrockkretsar är det hos honom ni spelat in plattan?

Nej, Plattan är inspelad i Studio Grusom Fredrikstad Norge

Vem är producent, mixar och mastrare?

Producent : Jon Grövle / Kim Christiansen . Mix : Kim Christiansen . Master Kim Christiansen ( Hellmut Wolf )

Här frågat några svenska band detta innan. Men ni har en tysk promotar i Wolf Entertainment grundlades det samarbetet och vad gör att svenska band lyckas i Tyskland?

Jag blev kontaktad av Wolf Entertainments agent om ett önske om samarbete. Han hade hört och sett Rebel Gel på Youtube och Spotify.
Jag tror att tyskar ser på Sverige som något exotisk, och i Tyskland är det inte alls lika vanligt med rock-band som i Sverige. Svensk rock passar det tyska lynnet gissar jag på ( på gott och ont )

Vem är då er norska gitarrist Kim Christiansen?

Kim Christiansen är en norsk välrenomerad gitarist som jag jobbat med genom många år. Jag har svårt för att tänka mig någon som slår honnom på fingrarna , något som man kan höra på skivan. Tyvärr har sjukdom satt stopp för hans fortsatta medverkan i bandet , men vi hoppas att han tillfrisknar så han kan medverka 2021 .

Din vision har inte gått spikrakt i formandet av bandet har du varit nära att ge upp?

Man ger aldrig upp! Utan ser på vad skall man göra istället

Hur blir det vidare innan släppet, får vi någon mer singel innan släppet eller blir det någon mer efter skivan är släppt?

Det kommer fler med jämna mellanrum, men det digitala sköter Wolf Entertainment