Sam Söderlindh

Han är just nu ute på vägarna med Corroded och spelat med bland annat Marco Mendoza. Dagens biografi är med gitarristen Sam Söderlindh.

Namn:

Sam Albert Söderlindh

Vilket/vilka instrummet spelar du?

Mitt huvudinstrument är elgitarr.

Vilka band har du spelat i och vilket/vilka spelar du i nu?

Jag har spelat med bandet Adrenaline Rush och Art Nation, och nu ska jag ut och turnera med Corroded. Förutom banden så frilansar jag mycket och har spelat med många olika artister.

Bästa konsertminne?

Som gitarrist åt Rockklassiker All Star på Sweden Rock Festival 2019.

Vad blir du inspirerad av?

Glädje, trevliga människor och bra musik. Och vem vilka har inspirerat dig under åren? Jag är verkligen en allätare när det kommer till musik. Men anledningen till att jag började spela gitarr va när jag såg Gyllene Tider på Stockholms Stadion 2004. Husgudarna kommer för evigt vara Yngiwe Malmsteen, Metallica, Europe, Per Gessle och Max Martin.

Hur arbetar du när du skriver musik?

Alltid på olika sätt, en melodi kan kommer när man står i duschen eller sitter i bilen, eller när man sitter framför ett instrument. Men jag har alltid inspelningsmöjligheter på mig, och skapandet går i perioder, ibland skriver man hela tiden och ibland tar turnerandet upp all ens tid.

Har du nått motto?

Mitt motto är att varje dag är fylld av möjligheter, jag är arbetsnarkoman och får ångest om jag har en dag utan några åtaganden. Så jag sätter nog en hög press på mig själv, men då mår jag som bäst.

Vad har du på din bucketlist?

Att få fortsätta må bra, spela musik och utveckla mig själv som musiker och människa för varje dag som går.

Vad är du mest stolt över i ditt musikerliv?

Att jag vågade tro på mig själv när många andra inte gjorde det, och att jag idag kan leva på att enbart syssla med musik i olika sammanhang.

Vad händer närmst?

I februari är Corroded ute på vägarna med Dead By April, Lillayster och Smash into Pieces på Rockfest on tour. Jag hoppas att vi ses där!