VNTER

rockintervju.se kommer att ge er en chans att upptäcka lite nya band. VNTER är inte helt nya men är på väg uppåt och väljer under det närmsta året att lansera en singel i månaden som kommer att resultera i deras nästa fullängdare. Anton Roos är ny trummis i bandet och snackar med oss lite om bandet.

Men först, du valde att hoppa av Saffire efter 3 plattor och 11 år i bandet. Vad kom det sig?

Det var dags för någonting nytt. Tankarna och känslorna om att göra något annat hade hängt över mig under ett ganska bra tag. Det är ju sällan EN anledning till något sånt här, men i mitt fall var det främst händelser på ett personligt plan som gjorde att jag fick perspektiv på min tillvaro. Att hoppa av ett band som Saffire kan tyckas jävligt puckat, då de gubbarna är otroligt begåvade men jag behövde någonting nytt, en ny utmaning… och här är vi nu.

Vilka är dina bästa minnen med Saffire?

Jag vill inte titta tillbaka för mycket, tittar hellre framåt. Men jag är otroligt stolt över vad vi åstadkom tillsammans, efter att ha börjat från i princip noll. Från det musikaliska till allt som händer “bakom kulisserna”. Att driva ett band är ingen dans på rosor om man vill komma någonstans. Det gäller att tåga på i med och motgång. Och det gjorde vi jävligt bra.

Hur kom du då i kontakt med VNTER?

Jag och Andreas (sång & gitarr) träffades förra året (2018) då jag var gäst i hans podd “White Limo Rocks Podcast”. Har ni inte kollat in/lyssnat så gör det omedelbums! Massa coola gäster och snack om allt mellan musik och vilken munskölj som är bäst, typ. Efter podden höll vi kontakten och i våras när Alex Lundgren (trummis) hoppade av VNTER så fick jag ett sms av Andy där han frågade om min band-“status” och om jag var sugen på VNTER. Just då sa jag bara nej, då jag inte visste riktigt själv vart jag stod eller vad jag ville. Men ihärdig och envis (på ett bra sätt) som han är så skickade han den nya plattan till mig. Det tog ett tag innan jag lyssnade på den, men när jag väl började skumma igenom den så växte låtarna på mig och jag kände att det var något jag ville haka på. Det som även lockade mig var drivet som Andreas har. All in or nothing. Vi är lite lika där så det kändes som att vi “snackade samma språk” redan från början.

Vilka är VNTER?

Andreas – Sång & gitarr
Mathias – Gitarr
Claes – Bas
Anton – Trummor

Hur låter ni?

Tänk dig att du gör en smoothie. Släng i två matskedar Foo Fighters, två matskedar Biffy Clyro samt 2 matskedar Queens Of The Stone Age. Späd ut med en jävla energi och massa ös. Toppa med schyssta melodier och smaka av med lite melankoli. Typ så.


Det är en viss skillnad mellan Saffire och VNTER. Hur märks det som trummis?

Jag tror att VNTER är lite mer rakt och “pang på” även om Saffire hade sådana låtar också. I VNTER spelar jag kanske lite mer “primitivt” medan jag fick tänka mer i Saffire. Men det säger ju egentligen bara mer om mig själv och min förmåga än något annat, haha! Jag försöker alltid spela efter vad låten mår bäst av och reflekterar inte så mycket över skillnader. Båda banden har en grund i rock och det är väl där jag är som mest hemma musikaliskt. Sen svänger det ena bandet åt ett håll och det andra åt ett annat. Men min preferens gällande trumspel lutar mer åt “fett” än “fort” och det känns som att det passar in bra i VNTER.

Ni har valt att jobba med att lansera ett gäng singlar. Är det dagens sätt att lansera sig med singlar framför album?

Ja och nej! Det är ju en platta vi håller på att släppa, om än i väldigt långsamt tempo, haha! En låt per månad i 13 månader. Svårt att säga om det är dagens sätt att lansera sig, jag lämnar över det bekymret att tänka på till de som är experter på sånt. Jag vill bara skapa musik, gärna hela tiden eller så mycket som det bara går och detta sättet passar oss perfekt just nu.
Är ni redan signade till ett bolag eller släpper ni låtarna själva?
Den här plattan släpper vi själva men vi har redan börjat att kika på framtida bolag o.s.v för samarbete och kommande släpp.

Har ni några spelningar inplanerade?

Nej. Inte än. Just nu håller vi på att repa och sätta ihop diverse saker. En av oss är blivande styrman och gör sin sista praktik på sjön fram till i slutet av året. När han är tillbaka på fastlandet skall vi låsa in oss i studion och repa till fingrarna blöder för att sedan ta siktet på 2020 då vi ämnar att spela land och rike runt.

Vart håller man bäst koll på vad som händer för er?

Det gör man på vår Facebook och vår Instagram:
https://www.facebook.com/vnterofficial/
https://www.instagram.com/vnterofficial/

Ska bli kul att följa rock on!

Tack och bock!

Foton: annerudmedia.com