Efraim Larsson

Foto: Jonas Rydén JoRy Photo

Det kommer finnas en serie av intervjuer som ligger under fliken Biografier. Det kommer dyka upp artister som får svara på samma frågor där svaren givetvis är utifrån deras egna perspektiv. Först ut är en medlem av årets kanske mest hypade melodic rock album. Gathering of Kings

Namn
Efraim Larsson

Vilket/vilka instrummet spelar du
Jag spelar egentligen det mesta jag får i händerna, men det är bakom trummorna jag har min profession som musiker.

Vilka band har du spelat i och vilket/vilka spelar du i nu
Tidigare medlem i bland annat Diamond Dawn och – för en kort tid – Art Nation. Numera är jag aktiv i Gathering of Kings, Streamline samt Rydell & Quick.


Foto: Jonas Rydén JoRy Photo

Bästa konsertminne
Tveklöst Sweden Rock Festival 2019 med Gathering of Kings. Den publikuppslutning framför scen, det trycket och min debutspelning på Sweden Rock, klart att det väger upp. När vi i Diamond Dawn uppträdde på Hojrock 2013 står också högt.

Vad blir du inspirerad av?
Kanske lite icke-konkret, men människor som har enorma begränsningar, struntar i dem och kämpar sig igenom för att få göra vad de vill, sådana människor inspirerar mig.

Vem har inspirerat dig under åren?
Många, så klart. Rent musikaliskt och trummässigt så hade jag ju en period då det bara vara Dave Weckl som gällde, en annan period var det Mike Portnoy, Tomas Haake och dylika.

Hur arbetar du när du skriver musik?
Tyvärr skriver jag egentligen aldrig numera, men under perioderna då jag faktiskt gjorde det så var det uteslutande riffbaserat – skapandet började med ett gôtt riff och därefter jobbade jag fram låten ur det.

Har du nått motto?
Mja, motto och motto, men jag försöker leva efter tankesättet att skita i det jag inte kan påverka.

Vad har du på din bucketlist?
Jag ska ärligt säga att Sweden Rock har varit bland mina största av de “realistiskt genomförbara” punkterna på min bucketlist. Just nu ligger Gathering of Kings självfallet högt upp i mina framtidsmål och där finns det väl så klart förhoppningar om att vi ska få göra en längre festivalturné nästa sommar. I övrigt drömmer väl alla om att få spela på Ullevi?

Vad är du mest stolt över i ditt musikerliv?
Jag är oerhört stolt över egentligen det mesta, plattorna jag har släppt med Diamond Dawn, Streamline och Gathering of Kings, t.ex..

Vad händer närmst?
Nu ska vi i oktober in i studion med Gathering of Kings för att fortsätta inspelningen av Discovery, vår andra platta. Det kommer bli grymt!