Voodoo Mansion

Band som presenterar ett crossover sound har jag alltid hållit högt. En av mina favoritplattor är Deep Purples Stormbringer. 

Nu kommer Voodoo Mansion som inte ska jämföras med ovan nämnda platta eller band även om det funkiga skulle kunna vara en gemensam nämnare. Stockholmsbandet har funnits ett tag men först nu kommer fullängdsdebuten och som de levererar. 

Vilka är Voodoo Mansion?

Voodoo Mansion är en Stockholmsbaserad kvartett med individuellt varierad musikalisk bakgrund. Olikheterna i Voodoo Mansion skulle antagligen få många band att splittras efter fyra dagar. I vårt fall blev utfallet raka motsatsen och olikheterna har blivit vår styrka.

Eftersom ni använder alias för era medlemsnamn kan jag inte annat än tänka på ett coverband för sångaren i Voodoo Mansion och det skulle vara Isaac ifrån Isaac and the soul company. Finns det någon relevans bakom det påståendet?

Nej tvärtom, våra alias innebär en tydlig skiljegräns mellan att vara en medlem i Voodoo Mansion och privat.

Ni är alla erfarna musiker som kommit tillsammans som Voodoo Mansion. Hur finner man varandra och hittar tillsammans som ett band?

Vi har ju känt varandra från musikscenen och nattvimlet i Stockholm. Genom en handfull slumpartade skeenden och händelser korsades våra vägar och innan vi visste ordet av var vi igång. Svaren på vissa saker är närmare än vad man tror ibland.

Ni har släppt två digitala singlar innan och det 2017. Det funkiga finns där redan då men nu när fullängdaren kommer tänker jag att ni fulländat soundet med det svängiga danselementet i låtarna. Vad har lett till ert sound?

Ovanpå ren rak rock’n’roll som vi alla gillar, har vi slängt in nya influenser som vi vill ska funka live och på nattklubbar. Rock som funkar på dansgolvet diggar vi själva rätt bra faktiskt…

Hur länge har plattan varit klar?

Plattan var inspelad, mastrad och klar i februari. Allt har flutit på oförskämt bra från inspelning hos Martin Ekelund (Lemon Recording Studios), till mastring med Hoffe Stannow (Cosmos Mastering). 

När man vet att skivan är klar hur går då längtan i att släppet ska ske?

Vår plan var att spela in plattan hösten 2019 och att den skulle släppas till våren 2020. Redan när vi dundrade in sista ackordet i studion kände vi att vi hade någonting på gång. Sen kan man aldrig veta vad andra tycker.

När väl en skiva är släppt firar man då?

I normala fall hade vi firat rakt in i kaklet, men under corona tider blir det ett stort frågetecken kring när och om vi arrangerar ett releaseparty överhuvudtaget. Men vi fyra kommer fira ändå och förmodligen hela vägen in i kaklet.

Som skribent hör jag mycket musik och jag älskar verkligen att höra ny musik men det är inte ofta det verkligen tycker i kroppen på mig så jag nästan vill dansa (och jag är inte den som brukar dansa). Var mixen självklar att få till?

Ja, armbågen som finns i rock’n’roll och svänget som gör det dansant, var kombon som vi var ute efter.

Voodoo Mansion

Första singeln har precis nyligen släppts, Well, Well, Well, vilka reaktioner har ni fått?

Vi tar ödmjukt emot den generösa responsen vi fått. Första singeln har redan öppnat en hel del dörrar. 

För den som gillar er första singel kan jag avslöja att det kommer ett gäng låtar till som går i samma stuk. Har ni själva någon favorit ifrån skivan?

Beror på vem i bandet du frågar. Tar samtliga medlemmar ut sina tre favoritlåtar så har vi antagligen täckt in hela plattan. Som sagt, våra olikheter gör totalen.

Mina favoriter förutom första singeln är nog Let me Go, You or Me Boy och Notre Dame. Den sista har en ganska tydlig textmässig inspiration. Kan ni berätta hur den kom till och känslan som fick den att komma till?

Nyheten att Notre Dame står i lågor väckte känslan av att ingenting består. Låten är en hyllning till Notre Dame, men speglar också bräckligheten i relationer. Vi upplevde att om inte ett världsarv som Notre Dame står kvar, ger det lätt känslan av att inget är för evigt. Det är det låten speglar.

Vart är skivan inspelad?

På Lemon Recording Studios med Martin Ekelund, som producerat albumet tillsammans med oss. ”Det är något med vattnet i Klippan”. 

Hur hamnade ni hos ett management fifth island music?

En god vän till bandet Jonas Sjöberg på Bertus (mångårig medarbetare på Sony Music), fick höra ett par låtar – ”Det här är skitbra, jag vet vem som ska få lyssna på det här” sa han, varav han vände sig till Johan Gren på Fifth Island Music. 

Med tanke på att det är tuffa tider för alla och inte minst musiker finns det några planer på att lira live framöver eller är allt på “hold” för tillfället?

Planen var och är att vi ska ut och gigga på debutplattan, men corona kaoset är vad det är och man får helt sonika gilla läget. Det finns dom som är avsevärt värre drabbade än oss, så vi beklagar oss inte.

Jag ser fram emot och hoppas på ett besök i Göteborg när allt har lagt sig. Tack är ni tog er tid och stort grattis till vad som kan vara en contender till årets album i rockategorin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...